Culoarea galben
Galbenul este culoarea de bază și face parte din nuanțele calde, prietenoase și vesele. Elimină oboseala, stimulează uşor. Stimulează funcția creierului și îmbunătățește gândirea şi memoria. Este culoarea indicată ştiintei, intelectului şi optimismului, înseamnă speranţă şi fericire.
Luminează ideal încăperea, este folosit în interioare cu acces slab de lumină, care sunt direcţionate spre nord şi est. Cel mai bine, aplicați nuanţe pastelate pe suprafețe mari, culoarea prea saturată poate irita. Pereţii galbeni crează un fundal luminos şi sunt un mediu excelent pentru tablouri şi ţesături cu un model decorativ de o culoare intensă. Se asociază excelent cu roşu, portocaliu şi verde pal. Contrastează cu negru, gri şi albastru.
Galbenul deschis, strălucitor, de asemenea, cunoscut sub numele de lămâie, cât şi toate nuanțele de crem, sunt culori curate, deschise şi luminoase. Se asociază excelent cu verde, alb, albastru şi gri. Nuanţele de roşu, violet, si albastru purpuriu, contrastează eficient cu nuanța galben. Cel mai bine se potrivește în sala de mese, living și dormitor. Se armonizează interesant cu un mobilier modern, din sticlă şi metal. Ca accesorii interesante și originale pentru această mobilă, pot fi tot felul de accesorii din pluş şi flaușate sub formă de perne moi.
Galbenul cald, în nuanţa sa intensă, seamănă cu chihlimbarul. Conferă încăperii claritate, caracter uşor aurit, adică un sentiment de căldură, care se potrivește perfect în baie. De asemenea, poate fi folosit în bucătărie, sufragerie şi dormitor. Este culoarea care aparţine de cea mai veche paletă decorativă tradiţională. Combinată cu un mobilier clasic, încăperea devine sofisticată şi profună. Galbenul cald, arată minunat în combinație cu draperii grele, închise la culoare. Aranjamentul contrastat, poate fi obţinut prin combinarea lui cu roșu intens, albastru şi verde. Combinaţia cu o nuanță turcoaz,este foarte impresionantă, dar poate fi obositoare. Efecte ușoare de interacţiune dă culoarea galben cu gri, maro deschis, vernil și lavandă.
Culoarea galben întărește sistemul nervos, funcția ficatului şi pancreasului.
Este indicat pentru cei ce au nevoie de un impuls de încredere şi voinţa de a lua decizii. Nu este potrivit pentru cei sensibili la critică, având un sentiment de instabilitate.
Galbenul închis folosit pentru decorarea fațadelor combinat cu un acoperiș roșu, conferă clădirii un caracter vesel și optimist, armonizând perfect cu verdele din grădină. Iar în serile de iarnă, fațada însorită a casei, va da o notă de veselie).